Wat is het geheim van jouw stralende jonge huid?
Al van kleins af aan werd ik elke dag door mijn moeder van top tot teen ingesmeerd met bodylotion. Dat ben ik altijd blijven doen. Mijn gezicht smeer ik elke dag royaal in met een goede dag- en nacht crème. Ik bescherm mijn huid altijd goed tegen de zon en draag over mijn dag crème een tegen de zon beschermende make-up. Dat doe ik elke dag zodat ik goed beschermd ben tegen zonlicht. Ik lig ook nooit in de volle zon, maar altijd onder een parasol en dan nog met een hoge factor. Dan is je huid extra beschermd en wordt je ook gewoon bruin. Je huid verzorg je van buiten en binnen. Dat betekent dat ik dagelijks voldoende groente en fruit eet. En het klinkt altijd een beetje saai en zelfs betweterig, maar ik drink ook weinig tot geen alcohol.

Hoe verzorg je je huid?

S ’avonds maak ik mijn huid goed schoon. Ik sla nooit een avond over. Na het schoonmaken verzorg ik mijn gezicht weer en breng een royale laag crème aan op mijn gezicht en onder mijn ogen. Ik gebruik dezelfde crème voor dag en nacht. Wel gebruik ik een speciale oog crème die de huid rondom mijn ogen extra soepel en zacht houdt. Een keer per week gebruik ik een gezicht scrub voor een extra reiniging van mijn huid. Ik vind het belangrijk dat ik er goed verzorgd blijf uitzien. Op mijn leeftijd, gaat de tijd toch echt wel zichtbaar zijn. Daar kun je niets aan doen. Je huid wordt slapper en gaat ook wat meer hangen. Maar dan nog kan je er wel voor zorgen dat je huid verzorgd, jeugdig en soepel is. Daar heb je echt zelf invloed op.

Je huidverzorgingslijn heeft de naam Anglaia, waar komt deze naam vandaan?

Ik ben half Grieks en Anglaia is mijn tweede naam. Anglaia betekent letterlijk pracht en is in de Griekse mythologie de jongste van de drie gratiën. De gratiën personifieerden schoonheid, vruchtbaarheid, creativiteit en charme. Met mijn nieuwe verzorgingslijn wil ik graag deze schoonheid en mijn geheim met jullie delen. Dus hoe toepasselijk is het dan om het ook mijn eigen naam mee te geven.

Wat is de werking van deze huidverzorging?

Alle crèmes van Anglaia voelen gelijk al zijdezacht aan. Samen met Harold & Johnson hebben wij de perfecte crème ontwikkeld die helpt om de ouder wordende huid tegen te gaan. Deze crème behoudt de natuurlijke schoonheid van je huid waardoor je echt ‘forever young’ blijft. Inmiddels gebruik ik het bijna een jaar en voelt mijn huid soepeler aan. En na 72 jaar durf ik echt wel te zeggen dat ik weet wat wel en niet werkt.

Wat doe je aan innerlijke verzorging?

Goed eten en drinken is belangrijk voor je innerlijke verzorging. En dat is ook zichtbaar in een mooie huid, glanzend haar en sterke nagels. Na je 25ste levensjaar verandert de aanmaak van lichaamseigen collageen die de huid soepel en stevig houdt. Dus hoe ouder je wordt hoe minder collageen je eigen lichaam aanmaakt. Dan help je je lichaam door dagelijks collageen te nemen. Ik neem collageen boost in poeder vorm. Elke ochtend begin ik de dag met een glas water waar ik de collageen poeder in oplos. Het helpt bij cel vernieuwing en zorgt ervoor dat de rek terugkomt in je huid. Daarnaast helpt het ook voor je botten, huid en nagels.

Gaan er nog meer producten komen?

Als blijkt dat er enthousiasme is voor Anglaia dan gaan we natuurlijk door. Ik ben nog lang niet klaar met werken, ik heb energie en nog voldoende ideeën om de lijn verder uit te breiden.